Kanelsnurrer

Bolledeig

  • 950-1000 g hvetemel
  • 5 dl melk (ca. 25 grader)
  • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 125-150 g sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1/4-1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 g smør, i terninger

Kanelfyll

  • 125 g mykt smør
  • 2 ss kanel
  • 6 ss (brunt) sukker

Til pensling

  • 1 egg, sammenvispet
  • perlesukker (kan sløyfes)

Deigen;

Smelt smøret i en kjele, og hell deretter i melken, pass på at blandingen er lunket, ikke kald og ikke varm. Smuldre opp ferske gjæren og rør til den har løsnet helt i smørblandingen. hell så i alt som er tørt til det blir en jevn og fin deig.

 

Lå så heve i 40 min på et lunt sted.

 

Smør krem;

La smøret være i romtemperatur, bland så sukker med smøret til en hvit krem. Så smaker du til med Kanelen, slik at du synes den er god.

 

Knutene;

Kna deigen og kjevl den den ut til en stor firkant, det er godt å ha et bredt bord til dette. Så smører du på smørkremen på den ene halvdelen. Brett så firkant halvdelen uten smør over den med smør. Skjær så strimler ut av deigen. Dette blir ca 22 strimler.

Så lager du en knute og plasserer på bakepapir. Så la dem heve i 40 på et lunt sted igjen. visp sammen et egg og pensle dem godt. Dryss så over med Perlesukker.

 

Settes i ovnen på 200 °C  i 20 min. 11898922_10152980419231496_2825348835633257387_n

 

(mine ble litt ujevnt stekt den første gang, av en eller annen grunn, skylder på at jeg hadde fått ny ovn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s