Sjokoladekake


3 dl Sukker


Kakebunden


3 stk Egg

200 gr Margarin

5 dl Hvetemel

1 ts Bakepulver

2 ts Vaniljesukker

1 dl Kakao

1 ts Natron

1 ts Salt

1 dl Rømme

1 dl Melk
SmørKrem 
100 gr Margarin
300 gr Melis
1 ts Vaniljesukker
2 ss Kakao
3 ss Kaffe

Slik Gjør du; 

La margarinen være i romstempratur i en to timers tid, slik at den blir lett å blande, med sukkeret til det er hvit. 
Så tar du et og et egg mens mikseren står på. Mens mikseren står på varmer du opp melken og blander i kako pulveret. 
Legg skjokoladeplaten i vanndamp slik at den smelter og bland i kako massen tilsutt.
Sikt melblandingen. Så tar du litt av melblandingen og rører inn i smørblandingen, 
når dette er rørt inn tar du inn halve kako blandingen. når alt av melbaldningen og kako blandingen er i rører du i rømma.
Den siste delen blir best resultat o0m du rører selv, for da for du mere luft i kakerøra. 
175-200 geader i 45-60 min. Se på kaken og sjekk med en kakepinne vært kvarter etter 45 min. 

Smørkremen
Her begynner du med Smør, melis kako og vaniljesukker. Bland dette i sammen og tillsett kaffe.
Smak deg frem til med kako eller kaffe smak. Smør på kaka når den er kald. Lek deg med pynt for å få litt mere farge på den. 

TIPS; 
Skal du lage denne kaken til litt eldre barn, men som ennå ikke har helt smaken for sterk kako, bruker du lys smeltet sjokolade i 
Smør deigen. Dermed beholder du den litt mere "barn" sjokoladekake smaken,
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s