Livet til et sukkerspinn

Se for deg en sukkerspin pinne. Som i stor hast har lagt seg som en sky rundt pinnen i maskinen. Uten mål og mening, bare en god fornøyelse må til for å lage. Når du for den i hendene, lyser dagen opp, akkurat som den foreldrene dine innså at du var på vei

Forsiktige og lette tråder av sukker, som har lagt seg pent rundt pinnen. Som fløyelsmyk spindelvev, forsiktig mønster i forsjellige farger. Akkurat som den dagen du ble født. Der all din fremtid ligger forand deg, uten anger bitterhet og uvithen om din fremtid.

Hendene griper etter å kjenne på, den nylagede spinndelveve. Følelsen av å ta på noe så lett, så søtt og ikke minst så vakkert brodert sammen. En skuffelse slår over deg når sukker klistrer seg som en liten ball, fargene smelter i hverandre og mønstrene blir borte.

Igjen står du der med en klump som du selv har væart med å ødelagt. Uten å tenke videre på det, putter du den imunnen og skal la den smelte på tungen, den første som slår deg er den søte smaken av livet. Den rennende glede å være i livet. Som et barn flyr over gressplenen med ingen beskymringer.

Et jafs til, nå begynner kroppen å få litt for mye av smaken av sukker, men ennå er smaken fra første lykke bersusende tanke og du prøver å overse den litt kvalmende smaken. Som du prøver å glemme hormon utbrud, frustrasjonen at alle ting forandrer seg med å gå fra å være barn til ungdom.

Neste tygg er litt mindre, men sukkerspinn er så godt, som friheten av å kunne legge seg sent på kvelden, det å kunne være sin egen herre.

Men kroppen begynner å føles tung, og hendene er klisete og ekle. Men du prøver igjen å smake på den nydelige opplevelsen, ved å ta en bitt rett fra spinnet. En ny berusende følelse, kommer. Når spindelvevet smelter på leppene, og kvalmheten nesten forsvinner. Ivrig tygger du fortere, slik årene plutselig går fra deg.

Jo nærmere du kommer kjernen begynner kroppen å stritte imot, den har fått nok. Men du er fast bestemt at dette skal du klare for du kan ikke stoppe NÅ. Du kannikke gi opp håpet om den lykkelige smaken.

Kvalmen overvelder deg, og kroppen har tatt over.Nok er nok! Med et lite bevegelse i magen inser du at det er slutt. Sukkerspinnet som en gang frydet ditt hjerte, smaksans og opplevelse er blitt til en seig og kvalmende glump på en papp pinne. Kroppen bryr seg ikke lenger om hva du ønsker. Nok er nok,,!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s