Drømmen om Småbruk….

Jeg ønsker meg et småbruk, en gård, der jeg og min partner kan skaffe oss en famile, bli gamle, med dyrene våre. 

The_harmonica_side_of_night_by_CafeBreak (1)

Jeg ønsker å kunne oppdrette mitt egen firma på gården og prøve å drive den, livnære meg på den, med min partner. er det så vanskelig å forstå? Banken skjønner meg meget godt, “hu..” vel damen bak skranken, gjør det. Men tallene på skjermen viser at vi mangler 0,19 % for å kunne få godkjent et lån. For to års siden manglet vi 0,29% for å få et ja.

0,19 % hva er det egentlig ? joda det er 300 000 kr som mangler, eller rett og slett en fast jobb. Ikke 15% stilling ikke 50% men 70% eller 100% stilling.

Så når man bare har 200 000 kr så hjelper det lite, når ingen kan hjelpe deg med resten. Jobber som Vikar, for en hel del arbeid, men problemet ligger i at det ikke er fast.

Fast arbeid – dagens marked. 

“Tuller du?”

Her tjener firmaer på vikarer, som de kan slenge i veggen etter behov. FRP har nevnt det Høyre har nevnt det, men ingen ting har skjedd.

Har du en stilling som vikar i et år, eller mer kan du kreve fast stilling og få det, men da må det vare et år, eller mer.

11 mnd og 20 dager, så er dette ikke et år. Så plasserer de deg et annet sted som passer “bedre” og enda en vikar kommer inn i bilde.

Dette er ikke Helt riktig etter dagens lov og praktisk, men jeg føler det  slikt.

En skal være glad for å ha en jobb, enn skal sette pris på dette. 

Men så er spørsmålet om det er verdt å satse på drømmen om å starte et firma for seg selv, på en gård, med sin partner og alle dyra.

For banken tror ikke på oss, jobben ønsker deg velkommen med å skrive en ny kontrakt for vær gang, man setter foten innen for dens eiendom.

Leie opp til Salg; 

Konseptet; Vi leier med tanke på kjøp av gården! Er det noen som har gjort det? -hørt om andre som har vært i gjennom dette?

Hvordan finner man folk som ønsker å la deg ta over gården og drive den “opp til kjøp?”

Kontraken, hvordan i all verden ser den ut? 

Jeg kunne ønsket meg dette! jeg har tatt et regnestykke på at vi kan leie en gård, i 15-24 mnd, og ha muligheten å spare nok penger til å ta opp et førstegangs lån for å kjøpe gården innen 15-24 mnd.

Men uten gården kan jeg ikke spare like mye.

Så mye penger kunne ha blitt spart, ved å kunne ha en gård, ny livsstil, til å med få et grunnlag om å ikke miste håpet på den drømmen man har hatt på mange mange år,

Men ja det er bare 0,19 % igjen. Jeg har gått opp 0,10 % på to år det vil si at jeg kan klare å få 1,00 innen jeg er 34 år.  Det vil da ha tatt 7 år...å bare for å få muligheten å kjøpe gården…. 

Jeg regner med at jeg må jobbe på småbruk og jobbe all vikariat (evt helltid om det dukker opp) i  5 år før firmaet på gården, kanskje begynner å stabilisere seg, ennå kan vi legge på 4 år til, bare for å være sikker. Da er jeg alder av  43 år. Er jeg uheldig vil firma bruke enda noen år.

“45 år det er jo 15 år til, jeg kan se drømmen min, kanskje….”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s