New life in the kitchen

IMG_1843

 

Som om man skulle tro at jeg, av alle mennesker skulle prøve seg på å dyrke planter. Jeg om min bedre halvdel, har en del felles interesser, er at skal man først spise Sundt, skal det være økologisk. Dette er vanskelig med de prisene som florerer for tiden. Så vi bestemte oss for å prøve våre dyrke kunnskaper (de var ganske små da vi først gikk i butikken).

Grunnprinsippet

Dette var jo helt klart vi trengte frø fra planter og jord…. Vi endte opp med et lite Drivhus kasse, eller som jeg kaller det “fødekassen”, jordpalletter, frø fra 5 forskjellige planter… tomater, gresskar, chilly, sitronmelis og kattemynte.

Vi begynte med chilly, tomater og gresskar. Dette er nå noen uker siden som vi begynte, og vi endte opp med 7 chilly planter, fire gresskar spirer og ni tomat spirer.

Resten ble dessverre ikke noe av for de spiret rett og slett ikke. I går plantet vi spirene fra “fødselkassen” til krukker og potter.DSC_1306

Litt om plantene som min sambo har klart å skrape i sammen om plantene; 

Chilly planta

Denne planten skulle ha 50/50 kaktusjord og plantejord. Den skal stå varmt, og liker ikke vind eller kjølige netter. Derfor fikk den sin egen ståsted i stua, der det er varm og lunt hele året. den skal heller ikke vannes så mye som eksempel tomatene.

Gresskarene

Disse skal ha rikelig med jord og mineraler hele tiden. og skal være fuktig, men ikke bløt. Den kan stå ute og kose seg om natten, men skal stå lunt til ute med mye sol, denne planten står i kjøkkenvinduet for øyeblikket, siden man har en gammel tro at planter ikke skal settes ut før den siste fullmånen i Mai.

Tomat planten.

den vokser oppover og trenger en vegg eller nettverk den kan bli festet til. derfor ble den planta i en lang potte. Disse plantene er enkle å få til, men er de enkle å få frem til å få modne tomater? de skal være fuktige og  burde få ekstrakt som er til beregnet tomat plante..  tomater skal også ha veldig næringriks jord, med mye sol og fuktighet. De har også end opp i kjøkkenvinduet for øyeblikket, før de blir satt ut slutten av Mai en gang.

Da gjenstår det å se om min bedre halvdel klarer å holde tålmodigheten min i sjakk, mens jeg jobber like godt med det og ikke overvanner disse plantene.

Viss du lurer så bor vi i et 55 kvm leilighet i første etasje, så vi har ikke så mye plass, men vi prøver å gjøre det beste ut av dette;)

Alle bildene brukt i bloggen, er og forblir mine. Det er ikke lov å bruke dem videre, om det ikke er noen spesiell avtale!

kommer med noen bilder senere, når de liksom har blitt noe mer en små grønne stilker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s